Preliminärt antagningsbesked

Nu är det många i nian som kan logga in på antagningswebben och se sitt preliminära antagningsbesked. Detta betyder att antagningskansliet (de som arbetar med gymnasieantagningen) har tittat på dina höstterminsbetyg, och utifrån det kollat om du hade kommit på det program du har sökt om du hade sökt med ht-betygen.

Nu är det så att det är dina slutbetyg i nian som räknas i slutändan, så det slutliga antagningsbeskedet kommer den 3:e juli och det är då du ser på riktigt om du har kommit in på det program du ville eller ej.

Mellan den 18 april och 18 maj är det även möjligt att ändra i sitt gymnasieval om man känner att det har blivit fel. Därför betyder det att sommarbeskedet kan se helt annorlunda ut än det preliminära beskedet, eftersom det kan bli fler, eller färre sökande till ditt sökta program än vad det är nu.

Om du vet att du saknar betyg i svenska, matte och/eller engelska, kan det vara så att du inte får ett preliminärt besked, eftersom du inte är behörig. Kontakta din SYV så fort som möjligt och stäm av ditt gymnasieval.

Om du har sökt till en gymnasieskola utanför Halland, kan du inte se det preliminära beskedet genom webben. Det är inte säkert att du kan få det överhuvudtaget. Om du har en skola i Halland som andra eller tredjehandsval tex, så får du ett besked på detta val, men ditt val utanför Halland ligger fortfarande kvar, var inte orolig.

Har du andra frågor, kontakta sin SYV!

Och var inte orolig, allt löser sig!

notes-macbook-study-conference

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s